вторник, 13 декември 2011 г.

Направи си сам - преспапие

Днес ще Ви предложим идея за оригинален коледен подарък, който можете да изработите заедно с вашите деца, специално за баба и дядо.

Необходими материали: 
  • малък буркан - продават се в книжарниците, можете да използвате и бурканчета от бебешко пюре
  • декоративни фигурки
  • блестящи частици
  • стиропор
  • лепило


Стъпка по стъпка:

1. Почистете и изсушете добре буркана и капачката. 
2. Залепете декоративната фигурка за вътрешната част на капачката. Изчакайте лепилото да изсъхне добре. 
     Съвет: внимателно изберете фигурката, която ще използвате за декорация. Вземете под внимание факта, че тя ще "потъне" около 2 см, когато я залепите за капачката и всъщност най-долната й част няма да се вижда. Ето защо съвсем малки предмети не са подходящи за употреба. В този случай можете предварително да залепите върху капачката парче пластелин, което да се превърне в основа за декорацията.


3. Напълнете буркана с вода - нека нейното ниво да достига 2 см под ръба на буркана. Това е необходимо, тъй като декорацията върху капачката ще измести част от водата, а след това течността трябва да достига 1 см под ръба на буркана.   
4. Поставете блестящите частици или ситните парченца стиропор, имитиращи сняг. По желание, вместо стиропор, можете да използвате ситно начупени черупки от яйца. 
5. Намажете внимателно външната част на гърлото на буркана с лепило, обърнете капачката, потопете декорацията в буркана и затегнете добре.
6. Украсете буркана с панделки или с декорация по ваш вкус.  

2 коментара:

  1. Чудесна идеа за тази коледа. При моето голямо семейство това ще бъде евтин,но значим подарък :)

    ОтговорИзтриване
  2. мисля, че е добра идея и за свети валентин... снимката може да се ламинира... самото поставяне с малко повече фантазия :)

    ОтговорИзтриване