четвъртък, 22 декември 2011 г.

Дядо Коледа обича сладки, а еленът Рудолф - морков

Със сигурност вече сте написали писмото до дядо Коледа заедно с вашите деца и те очакват с нетърпение добрия старец, който да изпълни желанията им. Предлагаме Ви няколко интересни идеи, които да приложите на Бъдни вечер, за да "украсите" най-прекрасния семеен празник и да подарите вълшебна Коледа на най-малките членове на Вашето семейство. Така Вие самите ще им покажете, че вярвате в дядо Коледа.



"Помогнете" на дядо Коледа да отговори на писмото на вашето дете

Не забравяйте, че когато напишете писмо до някого, очаквате и отговор. Редица сайтове предлагат подобна услуга, но текстът на писмата, които се предлагат, е стандартизиран и съвсем не е оригинален. Вие познавате Вашето дете най-добре и можете да подшушнете на дядо Коледа за някоя добрите му качества, за някоя дребна беля, както и за всичко интересно, което се е случило през годината. Напишете писмото на ръка, като промените почерка си, декорирайте го по подходящ начин и го оставете в пощенската кутия, за да бъде открито на Коледа. 

Оставете мляко и сладки за дядо Коледа

На Бъдни вечер помолете детенцето само да остави сладки и чаша мляко, а Вие "помогнете" тайно на добрия старец да ги хапне, както и да отпие половин чаша от млякото. Не забравяйте да оставите и трохи до чинията. Така, на сутринта детето ще бъде сигурно, че дядо Коледа е посетил Вашия дом и се е заредил с енергия, за да раздаде подаръци на милионите деца по целия свят.

Не забравяйте да почерпите и елена Рудолф

Оставете пред дома си храна и за елените. Използвайте цялото си въображение - например овесени ядки или нещо подобно. Специално за Рудолф осигурете морков. Разбира се, на сутринта храната ще бъде консумирана, а морковът - изяден наполовина.

Отпечатъци от стъпките на дядо Коледа и елените

В случай, че живеете в къща се погрижете сутринта на Коледа детето да види в двора отпечатъци от стъпките на дядо Коледа и на елените. Ако пък обитавате апартамент, опитайте да посипете изкуствен сняг близо до входната врата и да направите там отпечатъците. Това със сигурност ще бъде и най-сериозното доказателство за съществуването на дядо Коледа. След получаването на желания подарък, разбира се!

2 коментара:

  1. Съвсем обикновени идеи, за които обаче никога не съм се сещала... Направих всичко - ефектът за 3-годишната ми дъщеря беше неописуем:))))))))))))))
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни идеи,но само вярата на моето дете му е достатъчна за да не забрави да вярва в Коледния дух.
    Миналата година детето ми дойде и ме събуди и ми каза,че е станало,защото чуло тупурдия на покрива.Когато излязохме да видим какво става съзряхме Дядо Коледа!
    В момента тя е на 10 и в нейния клас всички говорят че Дяядо Коледа не съществува,но тя вярва в него,и знае,е е истински!

    ОтговорИзтриване